Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. március 4., hétfő

Mikor tartsuk a Közös Virtuális Tavaszi Léböjtkúrát?


A segítségetekre lenne szükségem az időpont kiválasztásával kapcsolatosan!
 Idén elég korán lesz Húsvét és ami miatt bizonytalan vagyok a húsvét előtti böjt tartásban leginkább az, hogy az idő nem elég meleg!
 Aki már böjtölt több napig az már tudja és tapasztalta, hogy ilyenkor jobban fázunk, a szervezet tartalékra kapcsol, ezért is nem javasolt hosszú böjtöt például télen tartani.
Tudom, hogy a nagyböjt mindig Húsvét előtt van, de igazából ez rajtunk múlik, hogy mikor vágunk bele!?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tudom, hogy többen csatlakoznátok, mert több levelet kaptam ezzel kapcsolatosan.
Az oldal sávban elhelyeztem egy kis közvélemény kutató dobozkát, ott tudtok szavazni március 11-ig!
Ha belevágunk még Húsvét előtt akkor jövő héten elkel kezdenünk a bevezető szakaszt.


Citrusos Sült banán


Sokszor az egyszerű a nagyszerűbb, ilyen ez a recept is, amelyet a Wok főzőtanfolyamon készítettünk el, egyik legsikeresebb desszert volt. Viszont, mint a legtöbb wokban készült étel, ez a desszert is frissen elkészítve a legfinomabb.

        Hozzávalók:
       ( 4 fő részére)

      5 db nem túl érett banán
1,5 -2 dl víz vagy növényi tej
40 g bio, puha margarin
csipet himalaya só
1 ek kókusz cukor
1/2 citrom leve
1 kk bio narancs vagy citrom olaj
késhegynyi bourbon vanília
 
Öntet:
 
200 ml kókusztejszín
agave szirup ízlés szerint

kókusz olaj vagy bio margarin a kisütéshez
 

A banánokat félbe majd ketté vágjuk és rögtön meglocsoljuk a friss citromlével, hogy ne barnuljanak el. A lisztet elkeverjük csomómentesen a növényi tejjel, kókusz cukorral, vaníliával, citrus olajokkal, csipet sóval. A kókusz olajat felforrósítjuk és a lecsöpögtetett banán szeleteket először egy kevés lisztbe hempergetjük bele, majd a masszába mártjuk és egyenként aranybarnára sütjük.
 Papírtörlőre szedjük őket és elkészítjük az öntetet:
 A kókusz tejszínt elkeverjük az agave sziruppal, még finomabb lesz ha kevés citromlevet, vagy akár pár csepp narancs olajat ebbe is csepegtetünk. Frissen fogyasztjuk!