Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. december 12., vasárnap

Gesztenyés Csók

Közeledvén a Karácsony, próbálgatom az új recepteket, viszont az idén nemcsak nádcukorral és mézzel készítem a finomságokat, hanem készítek Xilittel édesített és alacsony szénhidrát tartalmú süteményeket is.
Íme itt az egyik ilyen finomság:


Hozzávalók:

25 dkg cukormentes gesztenyepüré
1 evőkanál olaj
7,5 dkg bio, nem hidrogénezett növényi margarin
3 evőkanálnyi xilit, növényi édesítő
3 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt vagy köles liszt
késhegynyi szódabikarbóna

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és nyomózsákba töltjük a masszát. Majd sütő papírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 160 fokon 8-10 percig sütjük őket.


Tipp: A gluténérzékenyek készíthetik köles liszttel. Fogyaszthatják a candidások, tej-tojás érzékenyek, vegánok.